Voor 12:00 besteld dezelfde dag verzonden  Gratis verzending vanaf €100,-    Goede klantenservice

t FAQ

Let op! Nieuw whats app nummer: 06 83517571. De oude werkt niet meer.

Ben je een creatief persoon maar gaat schilderen of tekenen je niet zo goed af? Dan is de Silhouette Cameo in combinatie met stencils je oplossing!  Je kunt met deze snijmachine zelf herbruikbare stencils en sjablonen maken met je favoriete patroon of tekst. In deze blog ontdek je hoe je op een eenvoudige en leuke manier aan de slag kunt gaan met het maken van stencils en sjablonen.

Ontdek de diversiteit: Materialen voor sjablonen en stencils

Stencils en sjablonen kun je uit verschillende soorten materialen maken en voor diverse doeleinden gebruiken. Dit zijn enkele veelgebruikte materialen voor het maken van herbruikbare en niet herbruikbare sjablonen en stencils:

1. Stencilmateriaal

Stencil materiaal is een semi transparant plastic vel wat je kunt gebruiken voor het maken van een herbruikbaar sjabloon.  Het plakt niet aan de achterkant waardoor je het gemakkelijk kunt schuiven op je ondergrond. Je kunt uit dit materiaal een sjabloon snijden met je Silhouette cameo.  Na gebruik kun je het schoonmaken en wegleggen voor een volgende keer.

2. Dik papier of karton

Dik papier of karton is een prima keuze voor goedkope niet herbruikbare stencils. Karton en papier met een maximale dikte van 3mm kun je met je snijplotter heel goed snijden tot een stencil.

3. Plastic sheets of acetaat

Plastic sheets kun je gemakkelijk zelf maken door een lamineervel zonder inhoud door de lamineermachine te halen. Je hebt dan eenvoudig en goedkoop een vel, vergelijkbaar met acetaat, om te gebruiken als sjabloon. Met de Cameo kun je uit dit lamineervel of een acetaat vel je sjabloon snijden. Het voordeel is dat deze vellen makkelijk schoon te maken zijn en dus ook herbruikbaar zijn.

4. Zelfklevend vinyl

Zelfklevend vinyl is een populaire keuze voor het maken van stencils, vooral wanneer je ze op gladde oppervlakken zoals glas wil gebruiken. Het is gemakkelijk te snijden en makkelijk te vormen. Door de plakkende achterkant kan je sjabloon niet verschuiven. Ideaal voor bijvoorbeeld het etsen van glazen of vazen.

5. Mylar

Mylar is een polyester film die vaak wordt gebruikt voor stencils vanwege zijn duurzaamheid en flexibiliteit. Het kan hergebruikt worden en is geschikt voor diverse toepassingen.

6. Freezer paper

Freezer paper heeft een plastic gecoate zijde die tijdelijk aan stof of ander materiaal kan hechten wanneer het wordt verwarmd. Het is handig voor stencils op textiel. Je kunt freezer paper gemakkelijk snijden met je snijplotter.

7. Rubber of foam

In plaats van een sjabloon kun je van rubber of foam ook een stempel maken. Je dipt dan het rubber in de verf en gaat dan stempelen in plaats van dat je de verf op je sjabloon smeert. Dit is een leuke toepassing als je meerdere keren hetzelfde figuur of een bepaald patroon wil maken.

zelfklevend vinyl
Creatief aan de slag met de Silhouette Cameo: Sjablonen en Stencils

Van Voedseldecoratie tot Gepersonaliseerde Deurmatten en Textielontwerpen

Buiten dat er veel soorten materialen zijn om sjablonen van te maken, zijn er ook onwijs veel mogelijkheden om sjablonen en stencils in te zetten. Hieronder vind je wat voorbeelden:

Het decoreren van voedsel

Het is onwijs leuk om bijvoorbeeld je zelfgebakken taart of pannenkoeken te voorzien van een leuk patroontje. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld poedersuiker over je sjabloon te strooien. Of met cacao boven je kop cappuccino of latte!

Personaliseer een deurmat

Met een sjabloon kun je een deurmat personaliseren, hoe leuk is dat? Maak een stencil uit vinyl of freezer paper en tamponeer de verf op de open stukken. Verder je sjabloon en klaar is je gepersonaliseerde deurmat!

Personaliseer een t-shirt of tas

Met freezer paper is het super makkelijk om een sjabloon te maken voor op textiel. Je kunt dan met textielverf of textielstiften jouw zelfgemaakte ontwerp op je t-shirt of tas inkleuren.

Stempelen op een bloempot

Met rubber of foam kun je zoals hierboven beschreven heel goed stempels maken.  Hiermee kun je een bepaald patroon of leuke vormpjes op bijvoorbeeld een bloempot stempelen.

Kortom, met de Silhouette Cameo en de diversiteit aan materialen en toepassingen voor sjablonen en stencils, kun je jouw creativiteit de vrije loop laten en unieke, zelfgemaakte creaties maken. Ben je benieuwd wat je naast sjablonen en stencils maken nog meer kunt met de Silhouette Cameo? Dat lees je hier.

Bewaar deze pin voor later:

Sjablonen,stencils en de Silhouette Cameo

De waardering van www.plottermoon.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 429 reviews.
×