Voor 12:00 besteld dezelfde dag verzonden  Gratis verzending vanaf €100,-    Goede klantenservice

t FAQ

Let op! Nieuw whats app nummer: 06 83517571. De oude werkt niet meer.

Leuk, plotteren! Wat heb je nu eigenlijk allemaal nodig?

Plotteren, het klinkt misschien als een ingewikkeld iets voor als je er nog niet bekend mee bent, maar laat me je geruststellen, het is eigenlijk heel toegankelijk, zelfs voor beginners! Of je nu creatief bent, gepassioneerd over gepersonaliseerde creaties, of gewoon op zoek bent naar een nieuwe hobby, plotteren kan een leuke en creatieve manier zijn om lekker met je hobby bezig te zijn. Maar voordat je begint, is het belangrijk om te weten wat je nodig hebt. Dus, laten we eens kijken naar de essentiële tools en materialen die je nodig hebt om te beginnen met plotteren. 

  1. Een snijmachine:

  Het eerste en meest essentiële item op je lijst is natuurlijk de snijplotter zelf. Dit is het apparaat die je gaat gebruiken om je ontwerpen uit te snijden in verschillende materialen zoals vinyl, flexfolie en papier/cardstock. Een populaire keuze voor beginners is de Silhouette Cameo of de Cricut Maker 3. Deze machines zijn gebruiksvriendelijk en bieden veelzijdigheid voor een breed scala aan projecten.

   1. Snijmateriaal:

   Om te kunnen snijden met je plottermachine, heb je natuurlijk ook het juiste snijmateriaal nodig. Dit omvat materialen zoals vinyl, flexfolie, flockfolie, karton, papier en zelfs stof. Afhankelijk van het type project dat je wilt maken, zul je verschillende soorten snijmateriaal nodig hebben, let hierbij ook op dat je het juiste mesje gebruikt. Begin met een basisvoorraad aan materialen en breid deze uit naarmate je meer ervaring opdoet. 

   snijfolies om te gebruiken met de snijplotter

   3.  Snijmat:

   Een snijmat is een handige accessoire voor je plottermachine. Dit is het oppervlak waarop je het materiaal plaatst dat je wilt snijden. Het zorgt ervoor dat het materiaal tijdens het snijden op zijn plaats blijft en voorkomt verschuivingen of bewegingen die de precisie van je ontwerp kunnen beïnvloeden. Zorg ervoor dat je de juiste snijmat gebruikt voor het type materiaal dat je snijdt. Sommige materialen zoals zelfklevend vinyl kun je zonder snijmat snijden maar let op, niet elke snijplotter kan zonder snijmat materialen snijden. Vaak wordt een snijmat standaard geleverd bij aanschaf van een snijplotter.

   1. Ontwerpsoftware:

   Om je eigen ontwerpen te maken en voor te bereiden voor het snijden, heb je speciale ontwerpsoftware nodig. Elk merk heeft zijn eigen programma zoals Silhouette Studio voor de Silhouette snijmachines, Design space voor Cricut en Leonardo Studio voor de Siser snijmachines. Sommige programma’s kun je gratis downloaden en heb je geen abbonnement nodig, voor andere weer wel. Let hier dus op bij de aanschaf van een snijplotter.

    1. Basisgereedschap:

    Naast de bovengenoemde items zijn er ook een paar basisgereedschappen die handig zijn om te hebben bij het plotteren. Denk aan een pelhaak om de folies te verwijderen na het snijden die niet in je ontwerp thuishoren, een rakel voor het aandrukken van je gemaakte sticker en een schaar of snijmesje voor het op maat maken van je snijmateriaal. 

    Met deze basisuitrusting ben je klaar om aan de slag te gaan met plotteren! Het kan in het begin een beetje overweldigend lijken, maar met wat oefening en experimenteren zul je al snel vertrouwd raken met het proces. Je kunt altijd om hulp vragen in onze community! Vergeet niet om geduldig te zijn en te genieten van het creatieve proces. En wees niet bang om nieuwe dingen uit te proberen en te experimenteren met verschillende materialen en technieken. Voor je het weet, zul je jezelf verbazen met de prachtige creaties die je kunt maken met je plottermachine. Veel plezier! 

    Bewaar deze pin voor later:

    De waardering van www.plottermoon.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 426 reviews.
    ×