Voor 12:00 besteld dezelfde dag verzonden  Gratis verzending vanaf €100,-    Goede klantenservice

t FAQ

>>  Plottermoon is gestopt met het verkopen van plottermaterialen <<

Deze webshop werkt dus niet meer

 

13-14-15 september is er magazijn uitverkoop op locatie in TerAar

Flex of Flock Folie: wat is het verschil

Deze vraag is natuurlijk niet de echte vraag. De echte vraag is… waarvoor gebruik je flexfolie en waar kan je allemaal flockfolie op gebruiken. En hoe ga je er mee aan de slag. Geen idee wat het verschil is? We leggen het graag even uit. Het verschil tussen flex- en flockfolie is eigenlijk heel simpel: Flexfolie is glad en flockfolie is wat dikker en heeft een fluweel laagje.

 

Wat is flexfolie?

De meest gebruikte folie is flexfolie. Flexfolie is zoals de naam het al zegt, een flexibele folie. Het is een soort materiaal dat kan worden aangebracht om teksten, ontwerpen of bijvoorbeeld een logo op textiel aan te brengen. Het heeft een gladde satijnachtige uitstraling. Het materiaal bestaat uit een lijm laag en een drager. Flexfolie leveren wij vaak op vellen of op een rol met een klevende achterkant. Zo kan je het eenvoudig snijden met een snijplotter. Doe dit wel in spiegelbeeld. En dan… pellen maar! Haal alles weg wat je niet bij je creatie hoort. Door het vervolgens te verwarmen op 150 graden en dit met een medium druk zodat de flex goed mengt in het textiel. De warmte zorgt er voor dat de creatie op de ondergrond wordt vastgehecht. Flexfolie leveren wij in vele kleuren en diverse formaten.

En dan is het nog zo dat sommige soorten flex op elkaar kunnen worden geperst om ontwerpen met meerdere kleuren te maken. Maar let op: flex kan niet worden gebruikt voor het afbeelden van een kleurenfoto. Daar zijn andere toepassingen beter geschikt voor. Denk dus altijd goed na waarvoor je de folie gaat gebruiken en controleer of de flex geschikt is voor jouw project. Bij twijfel helpen we je uiteraard graag op weg.

 

Wat is flockfolie?

In tegenstelling tot het gladde, satijnachtige oppervlak van flexfolie voelt flockfolie aan als velours of fluweel en is het een stuk dikker. De afwerking is dan ook niet glad maar bestaat uit kleine zachte haartjes. Met vilt of suède kun je dit ook vergelijken. Met flockfolie zijn tegekke textiel bedrukkingen mogelijk. Zo kan je bijvoorbeeld met flock je handdoek voorzien van naam. De harige structuur van flockfolie zorgt ervoor dat de opdruk wat dikker is.

Flock folie is een alternatief voor borduurwerk. Dezelfde uitstraling maar dan voor een lagere prijs. Wanneer je bijvoorbeeld een logo wilt aanbrengen op personeelskleding terwijl je een klein budget hebt, dan biedt flock een uitkomst. Flock is daarnaast een fantastische folie om te gebruiken op kinderkleding. De zachte look & feel maakt van ieder kind een pluche speelbeest. Maar ook op bijvoorbeeld sportkleding geeft flock rugnummers, namen of logo’s een luxere uitstraling. Kortom: Met flock kan je uiteenlopende creaties maken.

 

Hoe breng je de folie’s aan?

Voor het aanbrengen van flex- of flockfolie is een strijkijzer verleidelijk. Wij raden dit af. Om folie’s op een juiste manier te persen zijn er drie dingen belangrijk: druk, temperatuur en tijd. Dit is met een strijkijzer natuurlijk niet controleerbaar. Om de kwaliteit van een opdruk te garanderen raden wij aan om textiel met een transferpers te bedrukken. Elk merk heeft zijn eigen specificaties. Controleer daarom altijd eerst de specificaties en gebruiksaanwijzingen voor je aan de slag gaat. Kom je er niet uit of heb je een andere vraag over dit onderwerp, stuur ons dan een berichtje. Wij helpen je graag!

Nu je weet wat flexfolie is en wat het verschil is met flockfolie kan je meteen aan de slag. Bekijk ons volledige flex en/of flock aanbod. En plotteren maar!

Bewaar deze pin voor later:

Flex en flock, wat is nu het verschil?

De waardering van www.plottermoon.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 440 reviews.
×