Voor 12:00 besteld dezelfde dag verzonden  Gratis verzending vanaf €100,-    Goede klantenservice

t FAQ

Let op! Nieuw whats app nummer: 06 83517571. De oude werkt niet meer.

Vraag jij jezelf af, kan ik een vaas etsen? Dat kan jij! Hoe?

In deze tutorial laat ik je zien hoe je dit gezellige bloemenvaasje kan glasetsen.

Wat heb je nodig?

Je kunt het complete pakket om te starten via deze link bestellen.

Dan nu het echte werk:

Stap 1: Maak je ontwerp. Ik heb een bloemenrandje van Etsy gehaald en langer gemaakt. Het bestand kun je downloaden via deze link.

Stap 2: Laat je ontwerp uitsnijden door je snijmachine.

Stap 3: Pel de vinyl. Om een sjabloon te maken, pel je weg wat je normaal laat zitten. Je pelt dus ‘omgekeerd’.

Stap 4: Na het pellen doe je de transferfolie op de vinyl. Zo kun je alles in één keer om de vaas krijgen. Druk de transfer extra aan met de scraper.

Stap 5: Ontvet de vaas en plak je sjabloon erop. Het is een precies werkje om het sjabloon er helemaal recht op te krijgen. Je merkt dat het ontwerp groter is dan de vaas. Knip het overtollige netjes weg zodat je patroon goed doorloopt. Zit je sjabloon goed? Verwijder dan de transferfolie.

Stap 6: De glasets kan wat dampen, dus belangrijk om af te plakken wat niet geëtst hoeft te worden. Dit kan met schilderstape of restjes vinyl.

Stap 7: Yes, lekker etsen. Smeer de vaas goed in met pasta, mag best wat dikker. Ga er een paar keer met je spatel overheen zodat je de luchtbelletjes eruit smeert. Heb je alles goed ingesmeerd? Laat de glasets dan ongeveer 10 minuten zitten.

Stap 8: Eindelijk. De 10 minuten zijn voorbij! Nu kun je de etspasta van de vaas halen. Doe het met je spatel terug in het potje, voor je volgende project.

Je hebt nu zelf een vaas geëtst! Was best makkelijk toch? Vind je het fijner om deze tutorial aan de hand van een video te volgen? Bekijk dan de video hieronder.

Heb je nog vragen? Vraag het hieronder of in onze facebook groep!

Het DIY pakket is vanaf (datum) te koop op de site. Wil je een seintje? Word dan lid van onze community.

Je hebt nu zelf een vaas geëtst! Was best makkelijk toch? Vind je het fijner om deze tutorial aan de hand van een video te volgen? Bekijk dan de video hieronder. Heb je nog vragen? Vraag het hieronder of in onze community!

 

Bewaar deze pin voor later:

Glasetsen met roze glasetspasta.

De waardering van www.plottermoon.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 432 reviews.
×