Voor 12:00 besteld dezelfde dag verzonden  Gratis verzending vanaf €100,-    Goede klantenservice

t FAQ

Let op! Nieuw whats app nummer: 06 83517571. De oude werkt niet meer.

Hoe maak je deze mooie kerststal?

Wil je weten hoe ik deze prachtige kerststal heb gemaakt? Lees dan gauw verder.

Tijdens de kerstperiode begint het bij mij altijd te kriebelen om iets zelf te creëren. Ik struin Pinterest af op zoek naar inspiratie en stuitte daar op een afbeelding van een kerststal op houten blokjes. Ze komen in allerlei vormen en maten voor, dus genoeg inspiratie te vinden.

Mijn kerststal liet ik leiden door de hoeveelheid houten plankjes die ik kon vinden. Hier is hoe ik te werk ben gegaan:

Maar voordat ik daarover vertel, laat me je vertellen wat je nodig hebt:

 • Houten plankjes
 • Schuurpapier
 • Witte primer/matte verf (Action)
 • Verfkwast en vochtige doek
 • Kalkverf in de kleur Walnut (Verftechnieken)
 • Afbeeldingen van een kerststal (Freepik.com)
 • Mat zwart folie vinyl (Plottermoon)
 • Transferfolie (Plottermoon)
 • Pincet (Plottermoon)
 • Silhouette Cameo (Plottermoon)

   

  kerststal

  Lees hier hoe ik te werk ben gegaan:

  Stap 1: Eerst verzamelde ik houten plankjes. Ik ging naar de lokale timmerman en de bouwmarkt. De timmerman had nog wat reststukjes en bij de bouwmarkt kon ik gratis reststukjes meenemen.

   

  Stap 2: Ik schuurde de randjes en hoekjes en lakte ze wit met primer/matte verf. Voor een oude look gebruikte ik krijtverf van Verftechnieken. Ik mengde de verf met water, smeerde het op de randjes met een kwast, en wreef het uit met een natte doek. Dit geeft meteen een verouderde uitstraling, veel makkelijker dan meerdere lagen verf aanbrengen en schuren, wat ik voorheen deed. 

   

  Stap 3: Het zoeken van geschikte afbeeldingen kostte wat tijd. Hoewel je betaalde afbeeldingen kunt vinden, vind ik het een uitdaging om gratis afbeeldingen te vinden. En dat is me gelukt op freepik.com. De ster heb ik zelf ontworpen omdat ik geen mooie kon vinden.

  Stap 4: Nadat ik had bepaald welke afbeelding op welk plankje kwam, heb ik de afbeeldingen geüpload en op maat gemaakt. Vervolgens heb ik de silhouette aan het werk gezet.

   

  Stap 5: Na het uitsnijden heb ik al het vinyl dat niet bij de afbeelding hoorde weggepeld. Dit deed ik met mijn vingers en een pincet. Eerst knipte ik de afbeeldingen los van elkaar, dat maakt het pellen een stuk makkelijker. 

  Stap 6: Met transferfolie bracht ik de stickers aan op de houten plankjes. Daarvoor gebruikte ik een scraper om het goed aan te drukken, zodat de sticker goed hechtte aan de transferfolie en daarna op de plankjes. 

   

  En zo was de kerststal klaar!

  Ik ben er echt blij mee en heb hem in mijn vensterbank gezet met kerstlampjes. Laat me weten als je vragen hebt of wat je ervan vindt. Ik ben ook heel nieuwsgierig naar de kerststal die jij hebt gemaakt.

  DIY - Maak zelf een moederdagcadeau

  Bewaar deze pin voor later:

  Tutorial, maak je eigen kerststal!

  De waardering van www.plottermoon.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 432 reviews.
  ×