Voor 12:00 besteld dezelfde dag verzonden  Gratis verzending vanaf €100,-    Goede klantenservice

t FAQ

Let op! Nieuw whats app nummer: 06 83517571. De oude werkt niet meer.

Hoe gebruik je holografisch vinyl op een vaas?

Vandaag laat ik het je zien en ik ga een mooie lente sticker maken op een vaas. Deze holografische vinyl ziet er vanuit elke hoek anders uit. Het vaasje kun je vullen met mooie bloemetjes, wij hebben er ranonkels in gedaan. Super leuk!

Dit is wat je nodig hebt:

Zo ga je te werk:

Stap 1: Maak je ontwerp

Maak je ontwerp in Silhouette Studio. Voor dit ontwerp heb ik de krans van Etsy gebruikt, je vindt hem hier:

Doodle Frame Svg Bundle, Floral Frame Svg, Doodle Frame Png, Frame Clipart Frame Vector, Square Frame Svg Circle Frame Svg, Flower Frame Svg

Voor de tekst heb ik een leuk lettertype uitgezocht. Je kan jouw eigen favo lettertype natuurlijk gebruiken. Voor ‘hello’ heb ik gekozen voor het lettertype Aubrey en voor ‘spring’ heb ik het lettertype Miracle day gebruikt.

Stap 2: Gebruik de plottermachine

Voer je materiaal in de snijmachine. Je kunt deze vinyl met de mat snijden maar zonder mat kan de Cameo dit ook uitsnijden!

Stuur de opdracht naar de Cameo, hij gaat het nu uitsnijden. Weet je niet zeker wat de juiste snij instellingen zijn voor jouw machine? Maak dan eerst een testsnede. Ik heb met mijn Cameo 4 de volgende instellingen gebruikt: Mes 3, Diepte 17 en snelheid 6.

🚨 Let op, deze instellingen hoeven niet de juiste instellingen te zijn voor jouw machine. Je kunt deze instellingen als richtlijn gebruiken.

Stap 3: Pel je ontwerp

We gaan nu de sticker uit pellen. Haal alle stukjes weg die niet in je ontwerp thuishoren. Dit gaat het makkelijkste met een pelhaak of pelpincet. Na het pellen kun je de transferfolie over je sticker plakken. Soms komt de sticker wat lastig van de drager af, probeer het dan andersom. Draai het geheel om en haal de drager van je sticker af.

Stap 4: Bepaal de positie

Nu wordt het leuk, we gaan de sticker op de vaas plakken. Zorg ervoor dat je de vaas goed hebt ontvet. Leg de vaas op het positioneerkussen, zo kan hij niet wegrollen. Bepaal de plaats waar je sticker moet komen en plakken maar!

Stap 5: Plakken maar!

Als je de plaats hebt bepaald, kun je gaan plakken. Druk je sticker goed aan met de scraper. Zit je sticker helemaal goed? Dan kun je de transferfolie verwijderen. Doe dit met beleid, soms komt er een stukje sticker mee terug omhoog. Het zou zonde zijn als je sticker hierdoor scheurt.

Het vaasje is klaar! Vul hem met wat gezellige bloemetjes en zet de vaas op een mooie plek in huis. Deze vaas mag niet in de vaatwasser, dan ben je direct de sticker kwijt, wat zonde is van je werk!

Vind je het fijn om te zien hoe ik het heb gedaan? Bekijk dan de video hieronder.

En ben je op zoek naar nog meer leuke plottermaterialen? Wij hebben heel veel blanco materialen die je kan gebruiken bij je volgende creatie. Bij Plottermoon.nl shop je de allerleukste plotterartikelen voor een zacht prijsje. Ben je op zoek naar inspiratie? Volg ons dan ook op Instagram en wordt lid van de besloten groep op Facebook. Plottermoon.nl biedt een groot assortiment in plottermaterialen, blanco producten om te bedrukken, onbedrukte textiel en full color drukwerken. Kan je het niet vinden of ben je op zoek naar een speciaal product of printje? Neem dan contact met ons op. Want plotteren is zo leuk! En zoals je van ons gewend bent. Vandaag besteld is morgen in huis.

Bewaar deze pin voor later:

Haal de lente in huis met een vaas!

De waardering van www.plottermoon.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 426 reviews.
×